Volg ons

Eerst interesses dan de werkgever

De uitdaging

Wavin Technology & Innovation zoekt een jong talent die een carrière in de kunststoffen voor zich ziet. Een werktuigbouwkundige met voorliefde voor kunststoffen dus. Voordeel bij de zoektocht; Hogeschool Windesheim biedt modules om studenten te prikkelen voor de ontwikkelingen in de kunststoftechnologie. De talenten zijn er. Aan HÆD de vraag om ze op te sporen.

De oplossing

Gerjan wordt gevonden na onder meer een zoektocht in verschillende vacaturedatabases. Zeker tien bureau’s hebben hem op de radar. “In eerste instantie had ik Gerjan niet gekoppeld aan de functie bij Wavin. Ik had hem benaderd uit algemene interesse”, blikt consultant Freddy Wennemars terug. “Tot hij bij ons op gesprek komt en Harald (collega red.) me influistert ‘denk aan Wavin’. Echt, zo ging het letterlijk.” Een gevoelskwestie blijkt achteraf. Na een tweede gesprek moet Gerjan op tijd weg. Hij speelt in een band en moet optreden. Het is bij Freddy om de hoek. “Dan ga ik wel even kijken en niet alleen omdat ik er professioneel wat aan heb. Het gaat wel om oprechte interesse. Denk wel dat dat heeft meegespeeld met zijn beslissing om voor ons en voor Wavin te kiezen.”

Het resultaat

De bemiddeling speelt in 2014 en inmiddels heeft Gerjan een vast contract bij Wavin. Ook doorloopt hij met succes het HÆD Talent Program. Freddy en Gerjan komen elkaar nog wel eens tegen. Op straat of in het dorp waar ze vandaan komen. Natuurlijk is dan altijd even de vraag hoe het bij Wavin is. ‘Gerjan is een echte bassist. Als je hem hoort valt hij niet op, maar als hij er niet is, mis je hem echt.’ Marcel Jongedijk,  Development Manager WAVIN Technology & Innovation “Iedereen moet iets bijzonders hebben. Met allemaal dezelfde mensen in je team kom je niet verder. Dus we zochten naar diversiteit. HÆD droeg Gerjan aan. Een gedegen werktuigbouwkundige, die niet klaagt of moppert maar op de achtergrond met passie keihard werkt. Net als in zijn band is hij hier de basgitaarspeler. Als je hem hoort valt hij niet op, maar als hij er niet is, mis je hem echt. Ik moet eerlijk zeggen dat het echt een kwaliteit van HÆD is om te zien welke personen bij een bepaalde bedrijfscultuur of in een bepaald team passen. Laten we wel wezen. Het bewijs is geleverd. Gerjan heeft inmiddels een vast contract.”