Volg ons

De speld in de hooiberg

De uitdaging

De missie van Bronswerk Heat Transfer (BHT) in Nijkerk, is om voor de klant de beste oplossing te bieden voor warmtewisseling- en fluid-flow systemen. De uitdagingen die door de klant worden voorgelegd, worden vertaald in duurzame, energiezuinige en innovatieve oplossingen van de hoogst mogelijke kwaliteit. BHT bedient klanten wereldwijd in de olie-, gas-, (petro) chemie & power industrie. In 2014 zoekt Bronswerk HT een techneut met een commerciële inslag. “Een speld in de hooiberg”, weet Jan Wallet, CEO van Bronswerk Heat Transfer Holding, uit ervaring. HÆD wordt ingevlogen om mee te denken over het profiel en om de zoektocht te leiden.

De oplossing

HÆD definieert wat precies wordt gezocht. Via via komt consultant Freddy Wennemars in contact met Geert ten Brink. Een surfer met een technische opleiding. “Qua persoonlijkheid haal je met Geert echt iemand binnen”, stelt Freddy vast na het eerste gesprek. “En het was me ook wel duidelijk dat als hij op technisch vlak iets moest leren, dat dan geen enkel probleem zou zijn.”

Het resultaat

Een geslaagde match, want Geert heeft al enige tijd een vast contract. CEO Jan Wallet moet toegeven dat het in het begin wel even aftasten was. “Voor beide partijen, want wat is zijn kernactiviteit? Dat moesten we scherp krijgen.” Het lukt door Geert in te zetten op nieuwe klanten en de nieuwe producten van BHT. ‘Het gaat om de drijfveren. Het vak kunnen ze bij ons wel leren.’ Jan Wallet, CEO BHT Holding Als Jan Wallet door de jaren één ding heeft geleerd, is het wel dat het gaat om het karakter van de toekomstige collega.” Als hij me kan overtuigen van zijn enthousiasme en drijfveren, dan komt de rest van zelf. Het vak kunnen ze bij ons wel leren.” Het valt de directeur op hoe verschillend techneuten en commerciële jongens een klant benaderen. “De techneut verkoopt op techniek. Hoe iets werkt. Geert bijvoorbeeld kijkt meer naar welk probleem er wordt opgelost, wat de toegevoegde waarde is van het product of wat de terugverdientijd is. Dat zijn echt verschillende aanvliegroutes. We zeggen wel eens dat onze beste techneut onze slechtste verkoper is en dat de beste verkoper onze slechtste techneut is. Het is een mooi spanningsveld. Geert zit daar precies middenin. Hij kan op niveau meepraten qua techniek en schakelt ook makkelijk.”, concludeert Wallet tevreden om er voor de zekerheid aan toe te voegen. “Je moet niet alleen maar ‘Geerten’ in het bedrijf hebben hoor. Een goede balans is het mooist. ”Technisch aan de oppervlakte, maar commercieel en milieutechnisch maakt Geert slagen.