Volg ons

Solliciteren over de grens

De uitdaging

Danielle Sap was op zoek naar een nieuwe uitdaging die haar terug naar haar geboorteland zou brengen. Opgegroeid in Nederland maar vanaf haar 11e in Mexico gewoond. Vanuit Mexico was ze op zoek naar een baan in Nederland.

De oplossing

De zoektocht van Danielle leidde haar naar een vacature van HAED. “Ik stuurde mijn CV op en vanaf het begin was het contact met HAED goed, het fijne vond ik dat ik zelfs een appje kon sturen en meteen reactie kreeg” vertelt Danielle, “Ik weet waar mijn toekomst op werk gebied ligt.”

Vervolgens had Danielle een intake met Jordy Coerts, die haar uitleg gaf over de mogelijkheden in de arbeidsmarkt.  Het gesprek vond plaats via Teams vanwege het feit dat Danielle nog in Mexico was. Naar aanleiding van de intake en haar CV bracht Jordy Danielle in contact met Giesen Coffee Roasters. Giesen is van oudsher een metaalbewerkingsbedrijf en is uitgegroeid tot een van de bekendste namen in de koffiebranche. Het is een echt familiebedrijf en dat komt terug in de no-nonsense aanpak. Danielle vertelt “Het mooie van Giesen vind ik dat ik vanuit Mexico de sollicitatie mocht doen, dat stukje flexibiliteit”.

Het resultaat

Ondertussen werkt Danielle bijna één jaar bij Giesen als medewerker binnendienst International Sales. Danielle is erg blij met haar functie. “Het is heel dynamisch werk waarbij ik de ene week op een beurs in Mexico sta en daarna weer in Nederland bezig ga met een project” geeft Danielle aan. Door haar achtergrond richt Danielle zich voornamelijk op de Spaanstalige markt. Ook dat geeft haar veel voldoening. “Ik zit helemaal op mijn plek!”