Volg ons

“Ik zou graag in grote mate bepalend willen zijn”

De uitdaging

VMI (Veluwse Machine Industrie) bestaat sinds 1945. VMI ontwikkelt en assembleert machines voor de bandenindustrie. VMI is een snelgroeiend bedrijf binnen een dynamische markt dat hard bezig is om de interne organisatie innovatief mee te laten groeien. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe medewerkers aangenomen. Peter van den Berg, Lead Production Engineer en tevens Thiemo’s leidinggevende, was op zoek naar een collega “die vanuit een bedrijfskundig perspectief ziet hoe de samenwerking tussen productontwikkeling en productie beter kan”.

De oplossing

“Tijdens zijn sollicitatiegesprek lukte het Thiemo om de verbinding te maken met mij, HR en het Hoofd Productie”, vertelt Peter. Thiemo werkt op een innovatiegerichte afdeling, waar tevens een Manufacturing Engineer en een Lead Production Engineer onderdeel van uitmaken. In deze nieuwe rol is Thiemo verantwoordelijk voor het opbouwen van een netwerk en het maken van verbinding. Hij houdt zich bezig met het draaien van verbeterprojecten op de productieafdeling, het faciliteren van de introductie van nieuw ontwikkelde machines, het optimaliseren van machineontwerp voor de productie en het ontwikkelen van een programma om de interactie tussen de productie en engineering te versoepelen. In Jip & Janneke taal bepaalt Thiemo waar een brokje in de machine begint en eindigt (subassembly), deze brokjes worden modules en modules vormen uiteindelijk een machine.  

Het resultaat

“VMI is een snelgroeiend bedrijf binnen een dynamische markt dat hard bezig is om de interne organisatie innovatief mee te laten groeien.”

Thiemo Vonk, Production Engineer VMI

Nu we een aantal maanden verder zijn geeft Peter aan dat Thiemo daadwerkelijk heeft bewezen de verbinding te kunnen maken met zijn collega’s van de verschillende afdelingen.Het leukste aan zijn werk vindt Thiemo de kleine overwinningen op wekelijkse basis, zoals collega’s voorzien van nieuwe inzichten of wanneer hij gevraagd wordt om zijn input te geven.De uitdaging in zijn werk is voor Thiemo het vinden van een balans tussen deelnemen aan vergaderingen en het uitwerken van innovatieve ideeën. Thiemo merkt dat de klant meer specifieke opties op de machines wil laten bouwen en daarnaast neemt het aantal first-time-order toe.

Op termijn ambieert Thiemo om een managementpositie te vervullen en uiteindelijk een rol op directieniveau. Hij zou graag in grote mate bepalend willen zijn hoe een organisatie zich ontwikkelt, voornamelijk op procesmatig vlak.